PSA Retail Port de Palma Triathlon Mallorca 2021

Detall de la Competició

 • Data: 04/09/2021
 • Triatlón
 • Mallorca
 • Lloc: Moll de s'Escollera - Port de Palma
 • Població: Palma
 • Hora: 09:00
 • Inici Insc.: 01/04/2021 20:00
 • Llímit: 31/08/2021 15:00
 • Drets:
  Taula de preus
Mi Participación
Todavía no te has inscrito a esta competición. En esta sección se mostrará la información sobre tu participación en esta competición.
Detalle Participación
Recorregut:
Xip:
Inscripción
Te inscribiste a esta competición el %s
Diploma Finisher
Descarregar diploma de participació

Federación

Esta competición se rige por las normas de la Federación:

Federación de Triatlón (FETRIB) / (FETRI)

Ediciones Anteriores

Més Competicions

Altres competicions que pueden ser del teu interés:
21/10/2023 | Menorca
30/09/2023 | Mallorca

PSA Retail Port de Palma Triathlon Mallorca 2021

Detall de la Competició

El PSA Retail Port de Palma Triathlon Mallorca, cancelado.
La entrada de un barco con mercancías peligrosas en el puerto de Palma obliga a Autoridad Portuaria de Balears a activar un protocolo que no permite la disputa de la prueba deportiva. La organización de la PSA Retail Port de Palma Triathlon Mallorca se ha visto obligada a tomar la drástica medida de cancelar la prueba. Los motivos vienen dados por la entrada en el puerto de Palma de un barco con mercancías peligrosas que obliga a Autoridad Portuaria a activar un protocolo que no permite la disputa de la competición. Ante esta situación, tanto Elitechip como el Club Marathon Mallorca, organizadores del evento, han presentado diferentes alternativas que incluían cambio de recorrido y de horarios, encontrándose en todo momento la respuesta negativa de Autoridad Portuaria. El ente Nacional de Puertos comunicó el pasado jueves la entrada de esta embarcación cuya mercancía peligrosa y peculiaridades le obligaban a amarrar próximo a la zona donde se tenía que disputar el triatlón. Por ello, y amparándose en una ley de 1964, según explica el personal de Autoridad Portuaria, no se puede llevar a cabo la prueba. La organización antepone la seguridad de los participantes ante todo y por eso ha buscado alternativas que se adaptasen a la realidad de la zona donde se disputa, entendiendo que el tráfico rodado es mucho más denso en otros momentos del día y buscando opciones que diesen prioridad a los vehículos, pero desde Autoridad Portuaria han desechado animando a cambiar de fecha el evento, ofreciendo una alternativa que no garantizaba la seguridad de los participantes. La falta de seguridad y garantías por parte de Autoridad Portuaria para que se pueda disputar una prueba como este caso que llevaba más de 8 meses fijada en el calendario antes de que se anunciase la llegada del barco con mercancías peligrosas ha hecho que los organizadores desistan de poner una nueva fecha ante el temor de que la situación se pueda repetir repercutiendo negativamente, otra vez, en los participantes que han preparado durante meses una cita ante la que no se han querido valorar alternativas. A pesar de que la organización sabe que esta situación no es su culpa, lamenta todo lo ocurrido especialmente a aquellas personas que tenían en el PSA Retail Port de Palma Triathlon Mallorca una cita marcada en rojo en su calendario. Por ello, ofrecerá la DEVOLUCIÓN COMPLETA de la inscripción a aquellas personas que lo soliciten, o una INSCRIPCIÓN GRATUITA para la distancia short de la ARTIEM HALF MENORCA Triatlón que se disputará en la localidad menorquina de Fornells el próximo 19 de septiembre.

Con el patrocinio de:

 PEUGEOT PSA Retail Port de Palma Triathlon Mallorca

5-sep-2021

Reglamento

1. El Club Marató Mallorca, Elitechip, organitzen el Peugeot PSA Retail Port de Palma Triatló 2021 patrocinat per la Fundació Mallorca Turisme, previst per al pròxim dia 5 de setembre de 2021 a les 8:30 hores. L'esdeveniment serà coordinat i produït per Elitechip, i amb la Direcció Tècnica de l'CM Mallorca. Aquesta prova és la continuació de el projecte de Triatló que cada any recorre els carrers del Port de Palma, amb una altra denominació, i compta amb el Patrocini de la Fundació Mallorca Turisme.

2. La prova consisteix en un Triatló de distància Olímpica i Sprint amb les següents distàncies:

 • Sprint: Natació 750 m - Ciclisme: 20 km -: 5 km
 • Olímpica: Natació 1.500 m - Ciclisme: 40 km -: 10 km
 • Super Sprint: Natació 350 m - Ciclisme: 10 km - Carrera: 2.5 km

3. La inscripció es realitzarà a través de la pàgina web www.triatlonpalma.es i www.elitechip.net/es/triatlonpalma20 i finalitza el 03 de setembre de 2021 a les 21.00 hores .

3.1. Tot atleta que no tingui un xip groc (ChampionChip My-Laps) haurà de llogar un (2 €).

3.2. Els atletes que no estiguin federats a la Federació de Triatló hauran de contractar una assegunraça d'un dia per poder participar (6 €). Els participants per equips que no estiguin federats hauran de pagar la llicència d'un dia per a cada un dels seus components (4 € per participant no federat) La inscripció a la prova és personal i intransferible i suposa l'acceptació del reglament i de tots els seus articles . Cada participant pren part de la prova sota la seva responsabilitat i disposa d'una condició física i domini tècnic suficient per afrontar-la.

3.3 Preus:

Distancia

 

Abril-Juny

Agost

Setembre

Olímpica

 

43 €

49 €

55 €

Sprint

 

33 €

36 €

40 €

Super-Sprint

 

29 €

32 €

36 €

Relleus- Olímpica

 

69 €

79 €

89 €

Relleus – Sprint

 

49 €

59 €

69 €

3.4.    Descomptes per clubs enviar mail a web@elitechip.net , i s'enviaran bons de descompte sempre que es compleixin els requisits. La inscripció a la prova és personal i intransferible i suposa l'acceptació del reglament i de tots els seus articles. Cada participant forma part de la prova baix la seva responsabilitat i disposa d'una condició física i domini tècnic suficient per afrontar-la.

4. La inscripció a la prova dóna dret a la participació en la prova, dorsal, casquet de natació, samarreta o obsequi commemoratiu, medalla de Finisher i avituallament durant i després de la prova.

5. Els participants pel fet d'inscriure, cedeixen a l'organització els drets d'imatge i sons que es recullin durant l'esdeveniment per a la promoció o difusió d'aquest.

6. Els participants accepten amb el reglament l'ús i tractament de les seves dades personals per rebre informació específica de la prova, els seus patrocinadors, i tot el relacionat amb aquest esdeveniment esportiu i les seves posteriors edicions.

7. En el cas que per meteorologia adversa o altres factors no es pugui disputar les distàncies previstes, l'organització durà a terme una altra prova alternativa d'acord amb els jutges d'aquesta.

8. La prova serà cronometrada amb el sistema de xips de My Laps, per la qual cosa haurà de portar el xip al turmell amb un velcro que facilitarà l'organització en cas de no tenir-ne un de propi. No portar el xip durant la prova serà motiu de desqualificació i no sortir a les classificacions.

9. La recollida de dorsals es realitzarà el dia 4 de 16:00 a 19:00 hores al concessionari oficial Peugeot PSA Retail Palma - C / Aragó. No es permetran recollides de dorsals el dia de la prova.

10. En el tram ciclista de la prova estarà permès el drafting (anar a roda) segons la normativa vigent de la FETRIB

11. Només s'admetran cancel·lacions a la prova als atletes inscrits que ho comuniquin abans de el 23 d'agost de 2020 el mail info@elitechip.net . La devolució de l'import serà de el 75% de l'import pagat per la inscripció.

12. Qualsevol atleta que vulgui fer una reclamació haurà de presentar-la per escrit amb una fiança de 50 euros perquè sigui admesa a tràmit. La fiança només es retornarà en el cas que aquesta reclamació sigui favorable al reclamant.

13. Les categories de la prova seran segons la normativa Federació Espanyola de Triatló. Així-mateix, s'establirà la categoria absoluta, que serà únicament per als 3 primers absoluts masculins i 3 primeres absolutes femenines.

 • Absolut masculí i femení (3 primers)
 • Junior (18-19 anys)
 • Sub-23 (20-23 anys)
 • Veterà 1 (40-49 anys)
 • Veterà 2 (50-59 anys)
 • Veterà 3 (60 a més anys)

Per a la categoria de relleus s'establiran les següents categories:

 • Categoria masculina
 • Categoria Femenina
 • Categoria Mixta

14. Hi haurà trofeu per als 3 primers de categoria absoluta de les distàncies Olímpica, Sprint i Super Sprint. Els guanyadors de les categories per edat de les proves olímpica i sprint, rebran una medalla que atorgués a el primer, segon i tercer de cada categoria, com també els equips de relleus.

ALTRES DISPOSICIONS

- L'organització disposarà d'una assegurança de responsabilitat civil, per cobrir tot l'event.

- Es realizaran 3 sortides.

 • A les 9:00 hores Distancia Olímpica (podent ser canviat el nombre d'inscripcions, per millorar les condicions
 • A les 10.30 sortida per els participants de la distancia Sprint
 • A les 10:45 sortida per els participants de la distancia Super-Sprint

- Els avituallaments a la cursa a peu seran els següents: hi haurà 2 punts de avituallament, repartits pel circuit i que aproximadament estaran situats a uns 2 / 2,5 km de distància entre ells.

- El control de la prova serà realitzat pels jutges FETRIB (Federació Balear de triatló).

- Tots els participants hauran de fer servir gorra de natació i casc homologat en el sector de ciclisme.

- També hauran d'utilitzar tots els dorsals i elements d'identificació facilitats per la organització d'acord als reglaments de la Federació Espanyola de Triatló.

- La organització es reserva el dret de modificar l'itinerari si per forces majors les circumstàncies ho aconsellen.

- El cronometratge es durà a terme mitjançant el sistema de xip.

- Tots els participants mitjançant la seva inscripció acceptaran el present reglament.

RELLEUS

- Totes les regles per a aquesta competició seran les mateixes que regiran per a la competició individual.

- Els participants portaran gorros i dorsals de diferents colors per distingir-los.

- L'equip de relleus estarà compost per 3 atletes, que realitzaran cada un d'ells un sector; natació, ciclisme i carrera a peu.

- El relleu serà el xip de control de temps, que cada rellevista haurà de dur a turmell.

- El relleu s'efectuarà a la zona de boxes.

CIRCUIT OLÍMPIC

Natació: Els triatletes fareu 2 voltes de 750mts a la badia del Port de Palma. El circuit estarà degudament senyalitzat amb boies, amb piragües, zòdiacs i embarcacions de la Creu Roja que vetllaran per la seguretat dels participants.

T1 Natació-ciclisme: A l'acabar la natació, i entrar a boxes per agafar la bicicleta, tindreu una caixa a la vostra disposició per a poder deixar tot el material de natació, i poder canviar-vos amb el material de Ciclisme. Després podreu agafar la bici i començar el sector ciclista per a realitzar-zar els 40 quilòmetres.

Ciclisme: El circuit constarà de 4 voltes de 10 quilòmetres completant 40 km en un circuit si-tuat al passeig marítim del port de Palma. El sector ciclista estarà tancat completament al trànsit. El triatleta haurà de respectar en tot moment les normes de circulació, respectant en tot moment el circular per la seva dreta.

T2 Ciclisme-cursa a peu: A l'acabar el sector ciclista, haureu entrar a boxes i deixar la bicicle-ta en el mateix lloc de recollida. No us podeu treure el casc fins a haver deixat la bicicleta al seu lloc. Podreu agafar les sabatilles de running en la vostra caixa, i començar el sector de carrera, de 10 quilòmetres.

Cursa a peu: La cursa a peu constarà de 2 voltes per completar la distància total de 10 quilo-metres. Hi haurà un avituallament cada 2,5 quilòmetres, aproximadament. El recorregut comprèn en part tot el passeig marítim. A cada volta passareu per un control de Xip per comptabilitzar les voltes. A l'completar la segona volta us haureu de desviar cap línia de META per ter-minar el Triatló.

CIRCUIT SPRINT

Natació: Els triatletes fareu 1 volta de 750mts a la badia del Port de Palma. El circuit estarà degudament senyalitzat amb boies, amb piragües, zòdiacs i embarcacions de la Creu Roja que vetllaran per la seguretat dels participants.

T1 Natació-ciclisme: A l'acabar la natació, i entrar a boxes per agafar la bicicleta, tindreu una caixa a la vostra disposició per a poder deixar tot el material de natació, i poder canviar-vos amb el material de Ciclisme. Després podreu agafar la bici i començar el sector ciclista per a realitzar-zar els 20 quilòmetres.

Ciclisme: El circuit constarà de 2 voltes de 10 quilòmetres completant 20 km en un circuit si-tuat al passeig marítim del port de Palma. El sector ciclista estarà tancat completament a l'trànsit. El triatleta haurà de respectar en tot moment les normes de circulació, respectant en tot moment el circular per la seva dreta.

T2 Ciclisme-cursa a peu: A l'acabar el sector ciclista, haureu entrar a boxes i deixar la bicicle-ta en el mateix lloc de recollida. No us podeu treure el casc fins a haver deixat la bicicleta al seu lloc. Podreu agafar les sabatilles de running en la vostra caixa, i començar el sector de carrera, de 5 quilòmetres.

Cursa a peu: La cursa a peu constarà de 1 voltes per completar la distància total de 5 quilòmetres. Hi haurà un avituallament cada 2,5 quilòmetres, aproximadament. El recorregut comprèn en part tot el passeig marítim. A cada volta passareu per un control de Xip per comptabilitzar les voltes. A l'completar la segona volta us haureu de desviar cap línia de META per ter-minar el Triatló.

CIRCUIT SUPERSPRINT

Natació: Els triatletes fareu 1 volta de 350mts a la badia del Port de Palma. El circuit estarà degudament senyalitzat amb boies, amb piragües, zòdiacs i embarcacions de la Creu Roja que vetllaran per la seguretat dels participants.

T1 Natació-ciclisme: A l'acabar la natació, i entrar a boxes per agafar la bicicleta, tindreu una caixa a la vostra disposició per a poder deixar tot el material de natació, i poder canviar-vos amb el material de Ciclisme. Després podreu agafar la bici i començar el sector ciclista per a realitzar-zar els 10 quilòmetres.

Ciclisme: El circuit constarà de 1 voltes de 10 quilòmetres completant 10 km en un circuit situat al passeig marítim del port de Palma. El sector ciclista estarà tancat completament a l'trànsit. El triatleta haurà de respectar en tot moment les normes de circulació, respectant en tot moment el circular per la seva dreta.

T2 Ciclisme-cursa a peu: A l'acabar el sector ciclista, haureu entrar a boxes i deixar la bicicle-ta en el mateix lloc de recollida. No us podeu treure el casc fins a haver deixat la bicicleta al seu lloc. Podreu agafar les sabatilles de running en la vostra caixa, i començar el sector de carrera, de 2,5 quilòmetres.

Cursa a peu: La cursa a peu constarà de 1 volta curta per completar la distància total de 2,5 quilòmetres. El recorregut comprèn en part tot el passeig marítim. A cada volta passareu per un control de Xip per comptabilitzar les voltes. Al completar la segona volta us haureu de desviar cap línia de META per acabar el Triatló.

ANUL·LACIÓ DEL SEGMENT DE NATACIÓ PER MOTIUS METEREOLÒGICS.

Si hi ha condicions meteorològiques extremes, com forts vents, pluja, etc .; El Delegat Tècnic i / o el delegat Mèdic, poden decidir sobre la longitud de l'segment de natació o fins i tot l'anul·lació d'aquest segment. La decisió final es prendrà 1 hora abans de la sortida, i serà clarament comunicada als atletes, en el perfil de Facebook oficial de la compe-tició així com per megafonia.

En el cas d'anul·lació en el segment de natació s'informa als triatletes que el triatló es convertirà en un duatló amb les distàncies de:

 • Olímpica: 10 km de cursa + 40 km de bicicleta + 5 km de cursa a peu.
 • Sprint: 5 km de cursa + 20 km de bicicleta + 2,5 de cursa a peu
 • Super Sprint: 2,5 km de cursa + 10 km de bicicleta + 1.25 de cursa a peu

L'horari de sortida es farà segons el que estipula amb un marge de retard de 15 minuts.

POSSIBILITAT D'ÚS DEL NEOPRÈ

Els atletes de 50 o més anys tenen permès participar amb el vestit de neoprè sigui quina sigui la temperatura de l'aigua.

Si hi ha condicions meteorològiques extremes, com forts vents, pluja, o meduses etc. El Delegat Tècnic i / o el delegat Mèdic, poden decidir sobre la longitud de l'segment de natació i de l'ús de l'vestit de neoprè. La decisió final es prendrà 1 hora abans de la sortida, i serà clarament comunicada als atletes en el perfil de Facebook oficial de la competició així com per megafonia.

La temperatura oficial de l'aigua es mesurarà al mig de l'recorregut, i en altres dos punts de el segment de natació, ia una profunditat de 60 cm., 1 hora abans de la sortida. La temperatura més baixa de les preses, es considerarà com l'oficial.

Temperatura de l'Aigua L'ús de vestit de neoprè pot ser obligatori, permès o prohibit, en funció de la distencia (en metres) i la temperatura de l'aigua (en Cº) expressades en la següent taula:

Distància                         Prohibit por damunt de                         Obligatori por sota de

800 mts                             22ºC (grupos de edad)                        15,9ºC (grupos de edad) 

1.900 mts                          24,6ºC (grupos de edad)                      15,9ºC (grupos de edad)     


(*) Nota: Les temperatures especificades no són sempre les temperatures de l'aigua usades en la decisió final. Si la temperatura externa és més baixa que la temperatura de l'aigua, llavors l'ajust és baixar la temperatura mesura de l'aigua, 0,5ºC cada 1ºC de diferència entre les temperatures externes i de l'aigua.                

¡¡ Advertencia Para Consultas a Elitechip !!
Elitechip no revisa constantemente las conversaciones de Facebook. Si tienes alguna duda o consulta respecto de la competición u otro tema, por favor utiliza el Formulario de Contacto así te podremos atender en el menor tiempo posible.
Publicidad
© Elitechip, 2008-2023, Todos los derechos reservados
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net