XX Cursa Vall de Sóller 2019

Competition Data

 • Date: 05/05/2019
 • TrailRunning
 • Mallorca
 • City: Sóller
 • Time: 08:00
 • Registered:
 • Limit: 03/05/2019 12:00
 • Fee:
  Price structure

Federation

Esta competición se rige por las normas de la Federación:

Federació Atletisme Illes Balears/ Trail Running

More competitions

Other competitions that may be of interest:
12/09/2020 | Menorca

XX Cursa Vall de Sóller 2019

Competition Data

XX CURSA DE MUNTANYA VALL DE SÓLLER TRAIL

1. Informació i recorregut

Informació

L'Ajuntament de Sóller és promotor de la “XX CURSA DE MUNTANYA VALL DE SÓLLER TRAIL” que es durà a terme el diumenge 5 de maig de 2019.

Recorregut

Es podrà participar escollint entre dos recorreguts:

 • Cursa de Muntanya Vall de Sóller Trail: 25km (Sóller – Biniaraix – Barranc de Biniaraix – l'Ofre – Na Franquesa – Sa Rateta – Embassament de Cúber – Coll de l'Ofre – Barranc de Biniaraix – Biniaraix – Binibassí – Sóller)
 • Cursa Popular de Muntanya: 10km aprox. (Sóller – Biniaraix – Barranc de Biniaraix (Camí Nou) – Barranc de Biniaraix (Camí Vell) – Biniaraix – Binibassí – Sóller)

La Cursa Popular de Muntanya és NO COMPETITIVA i sols té com a objectiu el foment de la disciplina entre els aficionats. No es realitzarà classificació oficial ni hi haurà premis.

2. Condicions dels participants

 • És obligatori tenir els vint anys complits el dia de la cursa per participar en la Cursa de Muntanya Vall de Sóller Trail
 • És obligatori tenir els devuit anys complits el dia de la cursa per participar en la Cursa Popular de Muntanya
 • Ateses les especials condicions d'aquesta cursa, es recomana als participants utilitzar el material més apropiat per el desenvolupament de la mateixa (calçat de  muntanya,  roba tècnica, etc.)
 • De la mateixa manera s'aconsella als participants tenir experiència en proves de fons i muntanya.

3. Inscripcions

Les inscripcions es realitzaran a través de la plana web www.elitechip.net a partir de les 20 hores del 15/04/2019 . La data límit serà el divendres 3 de maig a les 21h.
  • Inscripció Cursa de Muntanya Vall de Sóller Trail: 10€ (del 15 d'abril al 3 de maig (ambdós inclosos)
  • Inscripció Cursa Popular de muntanya: 5€ (del 15 d'abril al 3 de maig (ambdós inclosos)

El cronometratge dela Cursa de Muntanya Vall de Sóller Trail es realitzarà a través de xip. Si no es disposa de xip, l'organització posa a la disposició dels participants un servei de lloguer amb un preu addicional de 3€ per xip (blanc). La Cursa Popular de Muntanya no usarà xips.

S'estableix un màxim de 250 participants.

Devolucions: en cas de renúncia per causa major abans de la setmana prèvia a la prova (fins diumenge 28 d'abril) es podrà optar al retorn del 50% del cost de la inscripció. Les renúncies durant la setmana prèvia a la cursa optaran al retorn del 25% del cost de la inscripció.

En cas d'omplir-se totes les places disponibles, s'obrirà un llistat d'espera. Per poder entrar-hi s'ha d'enviar un correu a clubatletismesoller@gmail.com indicant el nom i el DNI. Quan es produeixin baixes de corredors prèviament apuntats, s'aniran atorgant les places per rigorós ordre d'arribada dels correus a l'adreça anteriorment esmentada.

4. Recollida de dorsals

Els dorsals es recolliran el dissabte dia 4 de les 18 a les 19h a la plaça de la Constitució ( AJUNTAMENT) i diumenge 5 de maig des de les 6:45 h. fins les 7:45 h. a la Plaça de la Constitució de Sóller (lloc de la sortida de la prova). Per recollir el dorsal tots els participants han de presentar el DNI, carnet de conduir o passaport.

5. Programa

Diumenge 5 de maig

- 6:45h – 7:45h: Entrega de dorsals i xips a la Plaça de la Constitució de Sóller (sortida)

- 7:50h: Control de dorsals i cambra de sortida.

- 8:00h: Sortida de la cursa

- 8:30h: sortida de la cursa popular

 • 13:00h: Cerimònia d'entrega de premis
 • 14:00h: Hora límit final de la prova

6. Reglament

6.1- La prova estarà regida baix la Normativa de la federació d' Atletisme de les illes Balears organització i inclusió de proves de trail.running (circular 35-2018/data 6.11.2018) .

6.2- Serà motiu de penalització o desqualificació les infraccions lleus, greus o molt greus enumerades en el Reglament de la Cursa de muntanya Vall de Sóller.

6.3- El límit de pas pels punts de control serà el següent:

 • L'Ofre 1: 1h 45m des de l'inici de la cursa
 • Cúber : 3h i 15 m des de l'inici de la cursa
 • L'Ofre 2: 4h des de l'inici de la cursa
 • Biniaraix: 5h 30m des de l'inici de la cursa

6.4- S'establirà control de pas de corredors en els següents punts:

 • Coll de l'Ofre
 • Puig de l'Ofre
 • Puig de na Franquesa
 • Puig de sa Rateta
 • Embassament de Cúber
 • Coll de l'Ofre
 • Biniaraix

6.5- Els serveis mèdics de la Cursa estan facultats per retirar de la prova qualsevol persona que manifesti un mal estat físic.

6.6- Els participants que sobrepassin l'horari límit de pas s'hauran de retirar de la prova atès que ni l'Organització ni els  serveis d'assistència  poden garantir la cobertura. Així mateix, el  grup de tancament o els responsables dels controls de pas tendran potestat per retirar de la  prova  a qualsevol corredor si el seu temps en carrera o l'estat físic així ho aconsella. L'Organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants retirats tot i que intentarà, per tots els mitjans evitar-los.

6.7- Els participants hauran de seguir en tot moment les instruccions dels membres dels controls. És obligatori avisar al control més pròxim de l'abandonament de la Cursa, amb l'entrega del dorsal.

6.8- Tots els participants tenen I'obligació d'assistir i/o donar socorr i de comunicar al control més proper qualsevol accident que hagin observat. En cas de no fer-ho seran desqualificats.

6.9- El participant assumeix la seva responsabilitat d'ençà que abandona voluntàriament la prova o és desqualificat. L'Organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, tot i que intentarà, per tots els mitjans, evitar-los

6.10- El mal temps no serà obstacle per a la celebració de la prova i es tendran en compte les prescripcions al respecte del Reglament de la Cursa de Muntanya Vall de Sóller Trail. L'Organització es reserva el dret de presentar un recorregut alternatiu.

6.11- Material obligatori: els participants en la Cursa de Muntanya Vall de Sóller Trail hauran de dur com a material obligatori durant tota la carrera un tallavents amb capacitat  de  protecció suficient per a la protecció davant les inclemències meteorològiques. L'Organització es reserva el dret a fer controls complets o aleatoris abans de l'inici de la prova.

6.12- La sortida de la prova serà a les 8:00 del diumenge 5 de maig. 10 minuts abans tots els corredors hauran de passar un control de dorsals obligatori. La sortida de la prova popular serà a les 8:30h.

6.13- Els inscrits que vulguin participar a la cursa amb calçat minimalista o alternatiu ho faran sota la seva única i exclusiva responsabilitat, prèvia subscripció del document d'exempció de responsabilitat que trobaran a la seva disposició a la taula de recollida de dorsals.

6.14- Els participants que emprin bastons els han de portar amb ells durant la totalitat del recorregut de la cursa. A més, hauran de dur les puntes protegides amb taps, i portar amb ells un joc de taps de recanvi.

6.15- L'Organització no facilitarà tassons en cap dels avituallaments de la cursa.

6.16- Tots els participants hauran de portar marcat amb el seu número de dorsal tot el material suplementari que portin a sobre.

6.17- L'Organització declina tota responsabilitat en cas d'accident o negligència per part del corredor, així com en les lesions. No obstant això, l'organització subscriurà una assegurança d'accidents i de responsabilitat civil el dia de la prova.

6.18- La inscripció implica el coneixement, compliment i acceptació d'aquestes normes i del reglament de la Cursa de Muntanya Vall de Sóller Trail.

7. Serveis per als corredors

L'Organització posa a disposició dels corredors:

-Regal commemoratiu

-Servei de guardaroba.

-7avituallaments (3 líquids i 4 líquids i sòlids)

-Assistència sanitària i metge en la cursa i en la zona de meta

8. Categories

 • Sub23 dones i homes: per a participants entre 20 i 22 anys.
 • Sènior dones i homes: per a participants d'entre 23 i 34 anys
 • MM35homes MF35 dones: per a participants d'entre 35 i 39 anys
 • MM40 homes MF40 dones: per a participants d'entre 40 i 44 anys
 • MM45homes MF45 dones: per a participants d'entre 45 i 49 anys
 • MM50 homes I MF50 dones: per a participants d'entre 50  i 54 anys.
 • MM55 homes i MF55 dones: per a participants d'entre 55 i 59 anys.
 • MM60 homes i MF60 dones: per a participants d'entre 60 i 64 anys.
 • MM65 homes i MF65 dones: per a participants d'entre 65 i 69 anys.

9. Categories especial

A part de les categories oficials de la Cursa, l'organització de la Cursa de Muntanya Vall de Sóller Trail estableix una categoria especial per parelles amb l'objectiu de dinamitzar i fomentar la participació.

  • Parelles:Hi haurà tres categories per parelles: masculina, femenina i mixta. S'oferirà un obsequi a la parella guanyadora, a la segona i a la tercera classificada de cadascuna de les modalitats.

Condicions per participar en la categoria per parelles:

1.- Els participants ja hauran d'estar prèviament inscrits a la prova.

2.- Per participar en aquesta categoria, els corredors hauran d'emplenar el formulari  que trobaran en el següent enllaç:

Inscripció parelles

3.- El darrer dia per apuntar-se serà el dijous dia 3 de maig inclòs.

4.- Els corredors que s'hagin apuntat per competir en parella han de córrer junts durant tota la cursa. Per a verificar aquest fet, l'Organització comprovarà que passin junts per tots els punts de control que s'estableixin i també creuin junts l'arribada. Així, la diferència de temps de pas entre els dos corredors/es de la parella no pot superar els 10 segons a cap control de l'organització ni a l'arribada. Si la separació entre els corredors és superior a aquest marge de temps la parella no puntuarà per la classificació per parelles.

10. Trofeus i obsequis

L'Organització es compromet a donar en concepte de trofeus i obsequis el següent:

   • Obsequi commemoratiu a tots els participants (Cursa de Muntanya i Cursa Popilar)

-Trofeu per als tres primers classificats de cada categoria recollida en el reglament de la Cursa. .

   • Trofeu per als tres primers classificats absoluts de la prova (masculí i femení).
   • Trofeu per als tres primers classificats de les categories per parelles
   • L'Organització es reserva el dret a no donar trofeu a categories amb menys de 5 participants.
Warning Elitechip Queries!
Elitechip is not constantly checking Facebook conversations. If you have any questions or queries regarding the competition or other issue, please use the Contact Form so we can reply you in the shortest possible time.
Publicidad
© Elitechip, 2008-2020, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net