LLiga de Curses Populars - Menorca 2020

Competition Data

 • Date: 17/10/2020
 • Running
 • Menorca
 • City: Ciutadella
 • Time: 16:30
 • Registered:
 • Start Reg.: 13/10/2020 12:00
 • Limit: 17/10/2020 12:00
Mi Participación
Todavía no te has inscrito a esta competición. En esta sección se mostrará la información sobre tu participación en esta competición.
Detalle Participación
Route:
Chip:
Inscripción
Te inscribiste a esta competición el %s
Diploma Finisher
Download diploma of participation

More competitions

Other competitions that may be of interest:
06/11/2021 | Mallorca

LLiga de Curses Populars - Menorca 2020

Competition Data

REGLAMENT CURSA POPULAR CIUTADELLA 2020 

 
La Delegació a Menorca de la FAIB (Federació d’Atletisme de les Illes Balears), juntament amb el Consell Insular de Menorca i L’Ajuntament de Ciutadella, organitza una cursa popular a Ciutadella el proper dia 17 d’octubre,  ja que degut a la pandèmia Covid-19 no s’han pogut fer les Curses d’Estiu per a tothom al 2020. 

La cursa ve a esser el seguiment de la lliga de Curses Virtual celebrada el passat mes de juliol, dugent a terme en aquests moments la cursa física per determinar les classificacions finals de la Lliga.

La competició s’ha de fer d’acord amb la normativa de ruta de la Federació d’Atletisme de les Illes Balears per a la temporada 2019/2020.

1.      Les categories de la cursa popular són les següents per anys de naixement:
 • Iniciació masculí i femení  - 2013 I 2014
 • Benjamí masculí i femení  - 2011 I 2012
 • Aleví masculí i femení  - 2009 I 2010
 • Infantil masculí i femení  - 2007 I 2008
 • Cadet masculí i femení  - 2005 I 2006
 • Juvenil masculí I femení - 2003 I 2004
 • Junior masculí I femení - 2001 I 2002
 • Promesa masculí I femení – 1998, 1999 I 2000
 • Veterans 35-40 masculí I femení – entre 5/07/1980 I 4/07/1985
 • Veterans 40-45 masculí I femení – entre 5/07/1975 I 4/07/1980
 • Veterans 45-50 masculí I femení – entre 5/07/1970 I 4/07/1975
 • Veterans 50-55 masculí I femení – entre 5/07/1965 I 4/07/1970
 •  Veterans 55-60 masculí I femení – entre 5/07/1960 I 4/07/1965
 • Veterans 60-65 masculí I femení – entre 5/07/1955 I 4/07/1960
 • Veterans 65-70 masculí I femení – entre 5/07/1950 I 4/07/1955
 • Veterans 70 masculí I femení – abans de  5/07/1950 
 • Absolut masculí i femení - Entre 30-09-1985 i 31-12-1997 (CATEGORIA ABSOLUTA)

2. DISTÀNCIES APROXIMADES DE LES CURSES: Les categories iniciació i benjamí faran un recorregut d’entre 300 i 500 m, les categories aleví i infantil d’entre 1.000 i 1.200 metres,i la resta de categories, una distància aproximada depenent de la població d’entre 2.500 i 4.500m. S’adjunten plànols de cada recorregut.

A cada cursa popular es poden donar diverses sortides depenent de les inscripcions realitzades i els recorreguts prevists per a cada categoria. El comitè de jutges de la prova ha de determinar les curses que es realitzen i quines categories hi participen d’acord amb les establertes per l’organitzador, i ho ha de comunicar 15 minuts abans de l’inici de les curses. Es tindrà en compta el format de sortides separades, per evitar aglomeracions.

El recorregut de la prova serà el que determini l’organitzador de la cursa, i estarà marcat i tancat al trànsit en el moment de la prova.

Les inscripcions i el lliurament de dorsals es realitzarà fins a 30 minuts abans de l’inici de la cursa. 

3. Puntuació i classificació. Les classificacions s’efectuaran per temps i seran per categories i de caràcter individual, encara que es disputin dins la mateixa cursa.  

4. Els premis que s’atorgaran són:

 •  Bidó reutilitzable per a tothom.
 •  Premi al primer, segon i tercer classificats (femení i masculí) de totes les categories.
 •  Premi especial per sorteig de de una inscripcions a la XX Mitja Marató Internacional Illa de Menorca, que es durà a terme durant el mes de novembre, per als participants nascuts a l‘any 2002 i anteriors.
 •  Cinc inscripcions a la XVII Cursa Popular Illa de Menorca, que es durà a terme durant el mes de novembre, per als participants nascuts a l’any 2003 i anteriors. El sorteig es realitzarà el mateix 17 de octubre, coincidint amb la final de la lliga.


5. Seguretat

L’Ajuntament de Ciutadella ha de vetlar per la seguretat de la prova, que estarà coberta per les autoritats    competents del lloc de la prova (Policia Local, Guàrdia Civil de Trànsit, etc.). La prova també ha de disposar dels serveis d’assistència sanitària necessaris. 

La FAIB es fa càrrec que cada corredor disposi d’assegurança d’accidents esportius.

6. El control de la prova és a càrrec del comitè de jutges de la FAIB, que són els encarregats del control i de les classificacions oficials de la prova.

El sistema de cronometratge es realitza mitjançant ChampionChip, que EliteChip posa a disposició dels participants. En el moment de formalitzar la inscripció s’entrega un xip de color blanc conjuntament amb el dorsal, i s’ha de col·locar a la vamba amb brides, veta adherent o els mateixos cordons de les vambes. La col·locació incorrecta del xip o no passar per damunt de les estoretes lectores implica no figurar en les classificacions.

Tots els xips de color blanc s’han de retornar un cop finalitzada la cursa 

La pèrdua o no retornar el xip implica abonar 9 € en concepte del cost del xip.

Per a totes les situacions no previstes en aquesta normativa s’ha de prendre com a referència la normativa de ruta de la FAIB. 

Totes les reclamacions que s’efectuïn han d’anar acompanyades d’un dipòsit de 60€ i s’han d’efectuar per escrit i en un termini màxim de 30 minuts, comptadors a partir del moment que es publiquin els resultats oficials. En el cas que la reclamació no fos vàlida el reclamant perdrà els doblers dipositats.

7. El simple fet de prendre part a la prova implica la total acceptació de les presents normes, així com d’altres disposicions que per qualsevol causa pugui determinar l’organització. L’organització no es fa responsable de totes les situacions o actuacions que puguin succeir fora de la seva competència o de les quals no sigui responsable directa.

•   CATEGORIA ELIT: Engloba un conjunt de les categories (júnior, promesa, sènior i veterans); solament és obligatòria per a la categoria sènior (atletes federats), en les altres categories (júnior, promesa i veterans) és de lliure elecció. Per aquesta cursa sols en tindrà en compta la categoria Elit als 3 primers classificats de la cursa Absoluta.

•   ATLETES NO FEDERATS: Els atletes no federats poden triar entre participar a la categoria popular, que engloba totes les edats (nascuts el 1996 i anteriors), o fer-ho a la categoria federada corresponent a la seva data de naixement.

 

PLA ACTUACIÓ MESURES Covid-19

PLA DE MESURES COVID19 LLIGA DE CURSES POPULARS DE MENORCA 2020

 

L'ús de mascareta serà obligatori en tot moment.

Només es permetrà llevar la mascareta durant el moment de realitzar la cursa.

 

MESURES GENERALS

 

HIGIENE

·        Ubicació d’estacions de rentat amb desinfectant de mans i tovalloletes desinfectants.

·        Realització de neteja i desinfecció de les àrees comunes.

·        Staff / voluntaris. Ús de màscares i guants obligatori, proporcionats per l'organització.

·       L'ús de màscares serà obligatori  també per als esportistes, tant en la recollida de dorsal com a la zona de sortida, tan sols podrà retirar-se just abans de prendre la sortida.

 

AVALUACIÓ

·       Els atletes, personal staff i voluntaris, hauran de signar i lliurar a l'organització un document o certificat de responsabilitat personal, descarregat amb anterioritat mitjançant la pàgina web d’Elitechip i justificant que no ha patit COVID-19 en els 14 dies anteriors a la prova i tampoc haver estat amb una altra persona que hagi pogut tenir símptomes.

·       Realització d’examen de temperatura corporal sense contacte (segons les pautes estipulades per l'Organització Mundial de la Salut). Les persones amb una temperatura corporal superior als 37,6º no podrà competir, ser voluntaris o treballar.

 

ESPAIS I CAPACITATS

·        Disseny i Configuració de les àrees de l'esdeveniment, zones de carrera i estacions de suport.

·        Augment de l'espai per als atletes i el personal de suport.

·        Reducció de la capacitat de persones en espais comuns.

·        Minimització de punts de contacte. Reducció o eliminació dels punts de contacte i interacció entre atletes, personal i voluntaris sense comprometre la seguretat de l'esdeveniment.

 

MESURES ESPECIFIQUES

 

EXPLICACIONS TÈCNIQUES

·        No hi hauria reunió tècnica presencial.

·        Es publicaran presentacions en línia.

·        Els dubtes es respondran per correu electrònic: info@elitechip.net 

 

RECOLLIDA DE DORSALS

·        Els participants hauran de portar signat en document d'exoneració de responsabilitats (adjunt per descarregar).

 

SORTIDES

·        Les sortides seran en format Rolling Start.

·        Ordenades per ordre de dorsal de de 0 a 150.

·        Es realitza en tandes de 25 persones cada 2 minuts i una separació entre corredores de 2 m

 

META

·        Un cop realitzada l’entrada a meta serà obligatori col·locar-se de nou la mascareta.

·        S’haurà abandonar la zona de meta el més aviat possible.

Warning Elitechip Queries!
Elitechip is not constantly checking Facebook conversations. If you have any questions or queries regarding the competition or other issue, please use the Contact Form so we can reply you in the shortest possible time.
Publicidad
© Elitechip, 2008-2021, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net