Noticias

COM FER UN CORRECTE DESCONFINAMENT ESPORTIU

WATTrainers ens mostra com fer-ho

02/05/2020

COM FER UN CORRECTE DESCONFINAMENT ESPORTIU?


Hola, primer de tot m’agradaria presentar-vos la marca WATTrainers, sorgida fa 8 anys després d’acabar la Llicenciatura en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport mentre complentava els estudis amb Entrenador Nacional de Triatló, Especialista en TrailRunning i també a la llarga distància. Com podeu veure és una marca encarada als esports de resistència, encara que hi trobareu molt de contingut relacionat amb la salut, per tant neix d’una dualitat salut-esport.


Precisament ara, després de 7 setmanes de confinament total, després d’uns 50 dies sense entrenar especificitat, podem tornar a iniciar-nos en les pràctiques esportives que ens agraden, però ull viu, hem d’evitar tenir contratemps que ens facin tornar a aturar. Per això m’agradaria fer-vos arribar unes 10 pautes i recomanacions:

 

  1. Respecte als altres i a tu mateix. Estem sortint d’una que continua sent delicada, que es podria convertir en complicada novament si no respectam les mesures de seguretat per a la sanitat que s’han establert. Respecte les sortides, distàncies, normes i higiene que ja tots sabem
  2. Estableix algún objectiu a mig i llarg termini, a curt termini és encara una incertesa, i després de tan de temps sense poder entrenar especificitat, sempre és millor començar a mirar a mig termini. Que siguin objectius realistes però motivants a seguir entrenant, sense que ens desilusionin per després veure que no són viables. Planifica la temporada en funció d’aquests objectius, i fes que hi puguis arribar en forma i descansat per complir el teu objectiu, ja sigui ser finisher o cercar un resultat.
  3. Controla les càrregues de treball per varis motius:
    1. Per evitar sobrecàrregues i lesions. Les desadaptacions musculars i tendinoses que poden haver-se produït, ocasionarien que la nostra estructura anatòmica pugui soportar les càrregues que abans del confínament sí es toleraven.
    2. Per evitar fer-nos més dèbils. L’exercici regular i amb unes bones progressions enforteix el sistema inmunitari, però unes progressions incorrectes o de cop i volta càrregues de treball intenses i/o extenuants, debiliten el sistema inmunitari, en situació que ara més que mai interessa que estigui sà.
    3. Per evitar morts sobtades o altres ensurts. Les desadaptacions també són a nivell fisiològic, una intensitat o volum que abans soportàvem, després de 50 dies, podria en els pitjor dels casos resultar fatal.
  4. Principis de Individualització + Progressió. Pot ser veurem persones que progressen més aviat i d’altres més lentament. No vol dir que els que més ràpid progressen ho facin millor que els atres, cada persona s’ha de conèixer a un mateix i saber els seus límits, treure feedback de cada entrenament i la seva recuperació, escoltar-se, i progressar de manera individual. Ves augmentant el volum, ja sigui el de la sessió en sí, o el nombre de sessions setmanals d’una manera que tengui sentit i segura.
  5. Comença o segueix treballant la força. Una part positiva del confinament és que gent ha començat a entrenar força, recoman al principi, treballar de 1 a 3 sessions setmanals de força, no només per prevenir lesions, sinó que també és una qualitat que ens ajudarà a ser eficients al còrrer, millorar la tècnica de carrera i afrontar millor els canvis de intensitat que es puguin donar.
  6. Entrenament Creuat, pot ser ara encara més, una eina molt útil que ens ajudi a incrementar el volum setmanal, reduint impacte o treballant altres grups musculars, així donam més temps al cos per a que produeixi les adaptacions anatòmiques que ens permetran soportar més càrregues.
  7. Assesorat’t bé nutricionalment, ara si s’han guanyat algo de pes, pot ser encara més atenció se li hauria de prestar. Entrena la nutrició durant els entrenaments, aprèn el que te va bé i que no, fes planificacions nutricional de les curses que ho puguin requerir.
  8. Vigila amb el clima. Vam deixar d’entrenar i era hivern, ara estam bé dins la primavera. Assegura’t d’escollir la roba esportiva adequada i hidrata’t correctament. Les temperatures seran considerablent més altes, ho hem de tenir en compte.
  9. Aprofita per treballar la tècnica de la teva modalitat esportiva. Ja sigui realitzant exercicis durant certs moments de cada sessió, o bé, dedicant sessions al treball de tècnica.
  10. Gaudeix del que fas. Amb un objectiu, la motivació adequada i les idees clares del que s’ha de fer, només et queda gaudir del camí d’aquest esport que t’han t’agrada practicar i ara ja pots tornar a entrenar.

 

Si encara tens cap dubte, voldries assessorament per un aspecte en concret o estàs interessat en que algú et motivi, et faci una planificació adaptada a tu i a les teves necessitats, possibilitats i objectius, no dubtis en contactar-me al 668 878 660 o a info@wattrainers.com

 

 

Tomeu Bauzà, Preparador Físic. Educador Físic Esportiu Col·legiat 54.776

Publicidad
© Elitechip, 2008-2024, Todos los derechos reservados
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net