XV Cursa Sa Fita del Ram 2018

Competition Data

 • Date: 15/04/2018
 • Cursa per Muntanya
 • Copa Balear de Curses de Muntanya 2018 2018  
 • Mallorca
 • City: Esporles
 • Time: 08:00
 • Registered:
 • Start Reg.: 03/04/2018 20:00
 • Limit: 13/04/2018 20:00
 • Fee:
  33 €
  30 € *
  * Precio con chip amarillo
Mi Participación
Todavía no te has inscrito a esta competición. En esta sección se mostrará la información sobre tu participación en esta competición.
Detalle Participación
Route:
Chip:
Inscripción
Te inscribiste a esta competición el %s
Diploma Finisher
Download diploma of participation

More competitions

Other competitions that may be of interest:
16/08/2024 | Camp de Futbol Sporting de Maó
27/07/2024 | Mallorca

XV Cursa Sa Fita del Ram 2018

Competition Data

 

CURSA PER MUNTANYA XV PUJADA A LA FITA DEL RAM.

Per la metereologia, feim un canvi del lloc d'inscripció, serà al Centre de dia d'Esporles, al C/ Cotoner? 3.

https://goo.gl/maps/R8smFrEavYR2

NORMATIVA DE LA CURSA PER MUNTANYA XV PUJADA A LA FITA DEL RAM.

L'Ajuntament d'Esporles amb la col·laboració del Club de Muntanya Ermassets d'Esporles organitza un any més la pujada a La Fita del Ram d'Esporles, el proper diumenge 15 d'abril de 2018.

El recorregut aproximat és de 27 Kms i +1500 m de desnivell positiu, evoluciona pels antics camins i tiranys de carboners recorrent les dues moles més característiques de la nostra Vall, la Mola de na Ferrana i la Mola de Planícia.

Aquesta quinzena edició forma part de la Copa Balear de Curses de Muntanya de la FBME a la categoria de Llarga distància. Coincidint amb el Campionat Balear de Seleccions de Clubs.

INSCRIPCIONS

30€ pels federats (mínim modalitat B, Autonòmica 2 o superior) de la FBME, o equivalent nacional. Al formar part de la Copa Balear, només podran participar corredors federats.

La cursa serà cronometrada per ELITECHIP i serà indispensable portar un xip de cronometratge. Qui no en tingui n'haurà de llogar un, a retornar al final de la prova, per un import de 3€.

Inscripcions, el dilluns 2 d'abril a les 20:00 pels finalistes de la Copa Balear 2017, per la resta el dimarts 3 d'abril a les 20:00 h a www.elitechip.net

Els federats hauran de mostrar la targeta federativa i el DNI a l'organització per poder retirar el dorsal.

S'oferiran 370 places.

No hi haurà cap llista d'espera. En qualsevol cas, el mateix dia de la cursa, quan acabi el procés de retirada de dorsals, i sense cap compromís per part dels organitzadors, si hi ha places lliures s'oferiran als corredors que se hagin presentat a la taula dels dorsals, just abans del briefing.

Si per qualsevol circumstància el corredor inscrit no pot participar a la cursa, ha d'enviar un correu informant de la incidència a la Federació Balear de Muntanya i Escalada, amb còpia a Elitechip i al club organitzador. Només se retornarà el 70% de la inscripció. Per retornar els doblers serà necessari el corresponent certificat metge o equivalent. Si no és així, no se retornarà.

DESENVOLUPAMENT

Recollida de dorsals i validació de xips el mateix dia de la cursa a partir de les 6:45 h fins a les 7:30 h a la Placeta des Jardinet d'Esporles. A partir de les 7:45 h es realitzarà un briefing previ a la sortida, que es donarà a les 8:00 h.

La prova es desenvoluparà sota l'observació dels arbitres i personal de l'organització de la cursa que farà complir el reglament en vigor per l'any 2018.

Entrega de premis a les 13:00 h.

Aquesta prova es regeix pel reglament de la COPA BALEAR DE CURSES PER MUNTANYA. La inscripció en aquesta prova comporta l'acceptació del present reglament i la normativa (consultar www.fbmweb.com).

En qualsevol cas se vol recordar:

El participant ha de dur el dorsal ben visible durant tota la cursa i seguir l'itinerari marcat sense sortir-se'n del mateix (no es permeten les dreceres). Si el personal de la cursa detecta corredors fent dreceres, o sortint del camí marcat serà comunicat als jutges de cursa.  Així com qualsevol participant que deixi brutor o envasos al seu pas, excepte als avituallaments marcats. Com marca el reglament NO HI HAURÀ TASSONS ALS AVITUALLAMENTS, CADA PARTICIPANT HA DE PORTAR EL SEU RECIPIENT. TAMPOC SE POT BEURE DIRECTAMENT DELS RECIPIENTS A MORRO. Tampoc està permès l'avituallament líquid o sòlid als corredors fora dels avituallaments per persones alienes a l'organització.

El recorregut de la cursa estarà degudament marcat atenent a les indicacions del reglament de la Copa Balear, però degut a l'especial orografia i característiques dels boscos pels que transita la cursa hi haurà voluntaris als punts més delicats del recorregut, però si per qualsevol circumstància el voluntari s'ha de moure de lloc, s'han de seguir sempre les cintes que marquen el camí. Si no se detecten cintes s'ha de tornar endarrere fins la darrera cinta detectada. 

Hi haurà 3 punts d'avituallament líquids i amb fruita, als kms 6 A1, al 14 A2, i al 21,8 A3. Al punt de control nº 15 coincidint amb el creuament de la Carretera MA 1101 hi haurà un temps de tall de 3 hores des de la sortida (11:00 h AM) tots els corredors que arribin a aquest punt amb un temps superior al mencionat seran desqualificats, i si segueixen el recorregut serà baix la seva responsabilitat, sense el suport del personal i voluntaris de la cursa. El mateix passarà al punt de control nº 28 coincidint amb el darrer avituallament A3 (Ermita de Maristella), hi haurà un temps de tall de 4:30 h des de la sortida (12:30 h PM). El temps màxim per completar tot el recorregut serà de 5:30 h. A partir d'aquest moment es tancarà la classificació i se procedirà a l'entrega dels trofeus, quedant fora de cursa els corredors que encara no hagin finalitzat.

Tots els corredors que se retirin ho han de comunicar al CAPS D' AVITUALLAMENTS de la cursa, i al control d'arribada.

Aquesta prova és una cursa de muntanya i com a tal apte, només per esportistes amb la preparació, aptituds i entrenament adient.

L'organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, encara que intentarà evitar-los.

L'organització es reserva el dret de modificar el recorregut o suspendre la cursa si les condicions meteorològiques així ho aconsellen.

Els participants seguiran les instruccions que els siguin donades per l'organització, estant obligats a retirar-se si qualque responsable de la prova així els ho indica.

RECORREGUT DE LA CURSA

El recorregut de la cursa HA CANVIAT respecta a altres edicions per commemorar la XV edició de la prova. Degut a que la cursa transita per finques i camins privats que només han donat permís de pas el dia de la cursa no està previst facilitar el recorregut de la cursa pel seu entrenament. La cursa passa per tres portells amb barreres que només estaran oberts el dia de la cursa. Perdoneu les molèsties que aquest fet comporta en benefici del bon enteniment amb els propietaris. TAMPOC SE DEIXARÀ PASSAR EL DIA DE LA CURSA A CORREDORS SENSE DORSAL PELS TRAMS QUE PASSEN PER FINQUES PRIVADES QUE NOMÉS HAN DONAT PERMÍS DE PAS ALS CORREDORS I VOLUNTARIS DE LA CURSA.

CATEGORIES

A més dels premis absoluts masculí i femení, hi haurà les següents categories no acumulables.

 • Promesa dones i homes: per a participants entre 21 i 23 anys.
 • Sènior dones i homes: per a participants d'entre 24 i 39 any
 • Veterà dones i homes : per a participants d'entre 40 i 49 anys
 • Master 50 dones i homes: per a participants d'entre 50 i 54 anys
 • Master 55 dones i homes: per a participants d'entre 55 i 59 anys
 • Màster 60 dones i homes: per a participants de més de 60 anys

Només podran participar els corredors que hagin de complir els 21 anys durant el 2018.

L'ENTREGA DE PREMIS SERÀ A LES 13:00 H.

Premis pels tres primers classificats de la general i pels guanyadors de les diferents categories, que no seran acumulables.

Premi especial Pep Terrassa al millor ERMASSET/A, entenent com a tal qualsevol soci/a federat amb el nostre club.

Enguany la nostre cursa serà també el Campionat de Balears de Seleccions de Clubs.

Tots els participants tindran un recordatori de la cursa.

SERVEIS PELS CORREDORS

La organització posa a disposició dels corredors:

- Regal commemoratiu.

- Estants comercials de Foracorda, Nutrisport.

- Avituallaments de beguda i fruita durant la cursa i a l'arribada

- Beguda Isotònica

- Servei de guarda-roba

- Servei de fisioteràpia, massatge i recuperació ofert per Fisioplanet.

- Assistència mèdica.

- Servei de dutxa a la piscina municipal i al refugi de Son Trias.

 

Esporles a 27 de gener de 2018

 

La direcció de cursa

Warning Elitechip Queries!
Elitechip is not constantly checking Facebook conversations. If you have any questions or queries regarding the competition or other issue, please use the Contact Form so we can reply you in the shortest possible time.
Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net