XVII CxM Sa Fita del Ram 2020

Einzelheiten des Wettkampfs

 • Datum: 05/04/2020
 • Cursa per Muntanya
 • Copa Balear de Curses per Muntanya 2020  
 • Mallorca
 • Ort: Esporles
 • Uhrzeit: 09:00
 • Angemeldete:
 • Limit: 02/04/2020 22:00
 • Gebühren:
  18 €
  16 € *
  * Precio con chip amarillo
Mi Participación
Todavía no te has inscrito a esta competición. En esta sección se mostrará la información sobre tu participación en esta competición.
Detalle Participación
Strecke:
Chip:
Inscripción
Te inscribiste a esta competición el %s
Diploma Finisher
Teilnahmezeugnis herunterladen

Weitere Wettkämpfe

Andere Wettkämpfe, die Sie interessieren könnten:

XVII CxM Sa Fita del Ram 2020

Einzelheiten des Wettkampfs

 

17ENA CURSA PER  MUNTANYA D'ESPORLES

SA FITA DEL RAM 2020

COMUNICADO GENERAL DE LA PLATAFORMA ELITECHIP 

Copa Balear de Curses de Muntanya

 

L'Ajuntament d'Esporles amb la col·laboració del Club de Muntanya Ermassets d'Esporles organitza un any més la pujada a Sa Fita del Ram d'Esporles, el proper diumenge 5 d'abril de 2020.

El recorregut és de 16,5 Kms i 1.000m de desnivell positiu. Evoluciona pels antics camins i tiranys de carboners recorrent la Mola de na Ferrana.

Aquesta 17ena edició forma part de la Copa Balear de Curses de Muntanya de la FBME a la categoria de mitja distància.

INSCRIPCIONS

16€ pels federats (modalitat B, AU-2, CxM-Aut o superior) de la FBME o equivalent nacional. Al formar part de la Copa Balear, només podran participar corredors federats. La cursa serà cronometrada per Elitechip i serà indispensable portar un xip de cronometratge. Qui no en tingui n'haurà de llogar un, a retornar al final de la prova, per un import de 2€.

Les inscripcions s'obriran el dilluns 23 de març a les 20:00h a www.elitechip.net

Els federats hauran de mostrar la targeta federativa i el DNI a l'organització per poder retirar el dorsal. S'oferiran 325 places a partir dels 21 anys.

L'edat a tenir en consideració serà la que el participant tindrà el dia 31 de desembre de l'any 2020 .

No hi haurà cap llista d'espera. En qualsevol cas, el mateix dia de la cursa, quan acabi el procés de retirada de dorsals, i sense cap compromís per part dels organitzadors, si hi ha places lliures s'oferiran als corredors que se hagin presentat a la taula dels dorsals, just abans del “briefing”.

Si per qualsevol circumstància el corredor inscrit no pot participar a la cursa,  ha d'enviar un correu informant de la incidència a la Federació Balear de Muntanya i Escalada, amb còpia a Elitechip i al club organitzador. Només se retornarà el 70% de la inscripció. Per retornar els doblers serà necessari el corresponent certificat metge o equivalent. Si no és així, no se retornaran.

DESENVOLUPAMENT

Recollida de dorsals i validació de xips el mateix dia de la cursa a partir de les 7:45h fins a les 8:30h a la Placeta des Jardinet d'Esporles. A partir de les 8:45h es realitzarà un briefing previ a la sortida, que serà a les 9:00h.

La prova es desenvoluparà sota l'observació dels àrbitres i personal de l'organització de la cursa que farà complir el reglament en vigor per l'any 2020.

Entrega de premis està prevista a les 12:00 h.

Aquesta prova es regeix pel reglament de la Copa Balear de Curses per Muntanya. La inscripció en aquesta prova comporta l'acceptació del present reglament i la normativa (ho podeu consultar a la web www.fbmweb.com).

En qualsevol cas, cal recordar que:

 • El participant ha de dur el dorsal ben visible durant tota la cursa i seguir l'itinerari marcat sense sortirse'n del mateix (no es permeten les dreceres). Si el personal de la

cursa detecta corredors fent dreceres, o sortint del camí marcat serà comunicat als jutges de cursa. Així com qualsevol participant que deixi brutor o envasos al seu pas, excepte als avituallaments marcats. Com marca el reglament, no hi haurà tassons als avituallaments (ni als punts repartits durant el recorregut ni a l'avituallament final de l'arribada). Cada participant ha de portar el seu recipient reutilitzable. Tampoc se pot beure directament dels recipients a morro. Tampoc està permès l'avituallament líquid o sòlid als corredors fora dels avituallaments per persones alienes a l'organització.

 • El recorregut de la cursa estarà degudament marcat atenent a les indicacions del reglament de la Copa Balear. Es delimitaran les zones on comencen i acaben els espais de rellevància ambiental, per recordar als participants que es troben dins una zona amb especials mesures de protecció mediambiental. També es senyalitzarà acuradament de forma horitzontal les zones sensibles d'erosió, per minimitzar l'impacte.
 • Degut a l'especial orografia i característiques de les zones per on transita la cursa, hi haurà voluntaris als punts més delicats del recorregut, però si per qualsevol circumstància el voluntari s'ha de moure de lloc, s'han de seguir sempre les cintes que marquen el camí. Si no se detecten cintes s'ha de tornar endarrere fins la darrera cinta detectada.
 • Hi haurà 4 punts d'avituallament líquid: al PK 4,8 (AV1), al PK 6,8 (AV2), al PK 12,2 (AV3) i al PK 16,5 coincidint amb l'arribada (AV4 i final). Tres d'aquests seran amb fruita (AV1, AV3 i AV4 i final).
 • Al punt de control núm 30, coincidint amb el darrer avituallament (AV3), hi haurà un temps de tall de 2:15 hores des de la sortida (a les 11:15h AM). Tots els corredors que arribin a aquest punt amb un temps superior al mencionat, seran desqualificats i si segueixen el recorregut serà baix la seva responsabilitat, sense el suport del personal i voluntaris de la cursa.
 • El temps màxim per completar tot el recorregut serà de 3:00h. A partir d'aquest moment es tancarà la classificació, quedant fora de cursa els corredors que encara no hagin finalitzat.
 • Tots els corredors que se retirin ho han de comunicar al caps d'avituallaments de la cursa i al control d'arribada.
 • Aquesta prova és una cursa per muntanya i com a tal, només apte per esportistes amb la preparació, aptituds i entrenament adient.
 • L'organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, encara que intentarà evitarlos.
 • L'organització es reserva el dret de modificar el recorregut o suspendre la cursa si les condicions meteorològiques així ho aconsellen.
 • Els participants seguiran les instruccions que els siguin donades per l'organització, estant obligats a retirarse si qualque jutge de la prova així els ho indica.

RECORREGUT DE LA CURSA

Degut a que la cursa transita per finques i camins privats, que només han donat permís de pas el dia de la cursa, i per zones d'alt valor ecològic i ambiental és important tenir present les bones pràctiques esportives al medi ambient, principalment es comprometen a què no s'abocaran residus, que no s'alterarà ni mutilarà la vegetació i/o la fauna present, o que no es realitzaran renous que no siguin necessaris per a la comunicació entre els membres del grup.

Per tot això, no està previst facilitar el recorregut de la cursa pel seu entrenament.

La cursa passa per dos portells que només estaran oberts el dia de la cursa. Perdoneu les molèsties que aquest fet comporta en benefici del medi i al bon enteniment amb els propietaris. Tampoc se deixarà passar el dia de la cursa a corredors sense dorsal pels trams que passen per finques privades que només han donat permís de pas als corredors i voluntaris de la cursa.

CATEGORIES

A més dels premis als primers de la general masculí i femení, hi haurà les següents categories no acumulables:

 1. Absoluta dones i homes: per a participants a partir dels 21 anys
 2. Subcategoria promesa dones i homes: per a participants entre els 21 i 23 anys
 3. Subcategoria sènior dones i homes: per a participants entre 24 i 39 anys
 4. Subcategoria Veterà A dones i homes : per a participants d'entre els 40 i 49 anys
 5. Subcategoria Veterà B dones i homes: per a participants entre els 50 i 54 anys
 6. Subcategoria Màster 55 dones i homes: per a participants entre els 55 i 59 anys
 7. Subcategoria Màster 60 dones i homes: per a participants de més de 60 anys

NOTA: L'edat a tenir en consideració serà la que el participant tindrà el dia 31 de desembre de l'any 2020.

Premis pels tres primers classificats de la general i pels tres primers de cada categoria, que no seran acumulables.

Premi especial Pep Terrassa al millor Ermasset/a, entenent com a tal qualsevol soci/a federat/da amb aquest club.

Tots els participants tindran un recordatori de la cursa.

SERVEIS PELS CORREDORS

L'organització posarà a disposició dels corredors:

 • Regal commemoratiu
 • Estants comercials
 • Avituallaments de beguda i fruita durant la cursa i a l'arribada
 • Beguda isotònica
 • Servei de guardaroba
 • Servei de fisioteràpia, massatge i recuperació
 • Assistència mèdica
 • Servei de dutxa al refugi de Son Trias
https://goo.gl/maps/R8smFrEavYR2

Anmerkungen Anmeldung

Enguany els Ermassets Club de muntanya d'Esporles vol afegir-se a una causa solidària en motiu de la XVII Pujada a la Fita del Ram, se tracta de fer un donatiu voluntari o qualsevol altre suport a l'associació sense ànim de lucre: Pep Amy & Friends

Aquesta associació a finals del 2016 va començar un projecte amb molta il·lusió, que va néixer per donar suport a l’associació internacional també sense ànim de lucre Amy & Friends, de la què formen part famílies d’arreu del món que pateixen la Síndrome de Cockayne(CS), com és el cas del nostre estimat Pep.

El nostre objectiu era dur a terme diferents accions per a què aquesta organització aconsegueixi més eines per a facilitar la recerca i el coneixement sobre aquesta malaltia. I al mateix temps, reforçar la xarxa de famílies i infants amb CS, que sovint viuen el seu camí en l'aïllament de patir una síndrome rara entre les malalties rares.

Mes info a

https://www.facebook.com/pg/PepLovesAmyFriends/posts/

¡¡ Advertencia Para Consultas a Elitechip !!
Elitechip no revisa constantemente las conversaciones de Facebook. Si tienes alguna duda o consulta respecto de la competición u otro tema, por favor utiliza el Formulario de Contacto así te podremos atender en el menor tiempo posible.
Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, Todos los derechos reservados
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net